eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Fordulat Vizoviczki ügyében

Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla Vizoviczki László házi őrizetét, és Budapest közigazgatási területére vonatkozóan lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – írta a Pesti Srácok a táblabíróság tájékoztatása alapján. A végzés egyelőre nem jogerős.

Az adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolt vállalkozó tavaly nyár óta volt 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetben. A bíróság szerint Vizoviczki az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, vagyoni helyzete rendezett, hat kiskorú gyermeke is Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét csökkentik. 

A tábla azt is közölte, hogy a házi őrizet további fenntartása az eljárás jelen szakaszában a fenti körülményekre figyelemmel még akkor sem indokolt, “ha a szökés és elrejtőzés veszélyének közvetlensége teljes egészében nem szűnt meg”. A táblabíróság utalt arra is, ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, Vizoviczkinak már csak tizenegy hónapra kell visszamennie a börtönbe, mert a többit előzetesben és házi őrizetben már letöltötte - írta a portál.

Vizoviczkit áprilisban első fokon hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A vállalkozó a 2000-es évek közepére számos budapesti éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást legális és illegális eszközökkel terjeszkedve. A vád szerint azonban a vendéglátóhelyek tényleges jövedelmének csak egy részét vallották be, Vizoviczki utasítására megtévesztve az adóhatóságot. A vállalkozó végig tagadta bűnösségét.

A Központi Nyomozó Főügyészség több főrendőrrel együtt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×