eur:
392.72
usd:
362.41
bux:
71369.74
2024. július 8. hétfő Ellák

Előzetesbe helyezték a robbantással fenyegetőző férfit

Letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki budaörsi áruházak felrobbantásával fenyegetőzött.

Nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezték azt a 22 éves budapesti férfit, aki budaörsi áruházak felrobbantásával fenyegetőzött - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta: a férfi a megalapozott gyanú szerint február óta tizenegy különböző alkalommal tett valótlan bejelentést arról, hogy bevásárlóközpontokban bomba fog robbanni. A hívásokat nyilvános telefonfülkékből kezdeményezte.

Ezen túlmenően további bűncselekmények gyanúja is felmerült - tette hozzá a fővárosi főügyész.

Az előzetes letartóztatást tizenegy rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta az ügyészség a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A bűnismétlés veszélyét a bíróság is megalapozottnak találta, ezért előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat.

Az intézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új különadókat vezet be a kormány

Új különadókat vezet be a kormány

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×