eur:
401.66
usd:
370.04
bux:
74976.35
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Három év börtönre ítélték Kiss Ernőt befolyással üzérkedés miatt

Nem jogerősen három év börtönre ítélte Kiss Ernő nyugalmazott dandártábornokot befolyással üzérkedés miatt pénteken a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság három évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától is, továbbá 600 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá és 120 ezer euró erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Az elsőfokú ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Hernádi Zsolt: Európa veszített, magunknak generáljuk a problémát

Hernádi Zsolt: Európa veszített, magunknak generáljuk a problémát

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója adott elő a Portfolio által rendezett Budapest Economic Forum 2024 konferencián. A vezető az európai versenyképesség kilátásaival foglalkozott, hangsúlyozta, hogy bár a nemzeti szuverenitást a politikai kérdésekben meg kell hagyni az országoknak, de gazdasági szinten kooperációra van szükség. Ismét a józan észnek kell diktálnia szakpolitikai szinten és be kell szüntetni a kampányszerű gondolkodást, észre kell venni, hogy a problémát saját magunknak generáljuk. Az európai energiaipart nemcsak hogy megmenteni, de fenntarthatóbbá és versenyképessé is kell tenni, a privát szektor önmagában nem tudja finanszírozni az átállás teljes költségét, az ambíciózus célok megvalósításához 5% ponttal kell nőnie a GDP arányos beruházási rátának - hangsúlyozza a vezető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×