eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Lövöldözött egy férfi Budapesten

Egy IV. kerületi lakásban lövöldözött egy férfi Budapesten csütörtök délután. A Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogta - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

Lakossági bejelentés érkezett arról, hogy egy Farkaserdő utcai lakásban egy férfi zavartan viselkedik, és több lövést is leadott egy fegyverből. A TEK műveleti egysége rövid időn belül elfogta, a mentők pedig kórházba vitték a férfit, aki ellen lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt indítanak eljárást - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Riadót fújtak a tudósok: az összeomlás szélén áll a földi élet több évezredes védőrendszere

Riadót fújtak a tudósok: az összeomlás szélén áll a földi élet több évezredes védőrendszere

Az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatban általában szinte kizárólag az hangzik el, hogy mekkora terhet jelentenek a bolygóra nézve, milyen közvetlen hatással vannak a földi hőmérsékletre. Arról azonban ritkán beszélünk, hogy a földi ökoszisztémák természetes adottságaikból fakadóan képesek lehetnek ezen gázok, különösen a legnagyobb környezeti terhet jelentő szén-dioxid semlegesítésére. Kutatások alapján ez az évezredek óta harmonikusan működő rendszer hatékonyan tartotta körforgásban a földi élőlények által kibocsátott szén-dioxidot. Viszont a friss tanulmányok arról árulkodnak, hogy az elmúlt évek kiugróan magas hőmérséklete veszélybe sodorta a Föld ezen természetes védekező mechanizmusait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×