eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Tizenhét kilogramm marihuánát találtak Röszkén

Tizenhét kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy koszovói férfi autójában elrejtve a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőröknek a magyar rendszámú autót vezető férfi idegessége tűnt fel, ezért a jármű átvizsgálása mellett döntöttek. A pénzügyőrök a pótkereket kopogtatva tompa, puffanó hangra lettek figyelmesek, ezért a kábítószer felderítésére kiképzett kutyával vizsgálták át a gépkocsit.

A gépkocsi hátsó lökhárítójában, pótkerékében, a hátsó ülés ülőfelülete alatt, valamint a hátsó ülés támlája mögött kialakított dupla falú rejtekhelyről 29 csomagban, összesen több mint 17 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő - tudatta az őrnagy.

A pénzügyőrök a 43 millió forint feketepiaci értéket meghaladó szállítmányt, és a koszovói állampolgárt átadták a rendőrségnek. A férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×