eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Bűnösnek találták a pancsoló borkereskedőt

Bűnösnek találta csalás vádjában az illetékes New York-i bíróság azt a híres kaliforniai borgyűjtőt és kereskedőt, aki a saját konyhájában készített hamis borokkal verte át megrendelőit.

Rudy Kurniawan, akinek családja sörkereskedés révén gazdagodott meg Indonéziában, kifejezéstelen arccal távozott szerdán a tárgyalóteremből, miután bűnösnek találták postai és elektronikus úton elkövetett csalás vádjában, amiért több mint 1,3 millió dollár (284 millió forint) értékű hamis bort adott el más vagyonos gyűjtőknek. Az ítélethozatal április 24-én lesz. A 37 éves Kurniawan akár negyven év börtönbüntetést is kaphat.

A szerdai döntéshozatalt megelőző napon az ügyészek elmondták, hogy a vádlott több millió dollárra tett szert 2004 és 2012 között azzal, hogy hamis "sztárborokat" készített a kaliforniai Arcadiában lévő otthonának konyhájában, miközben már 2003 óta kitoloncolási parancs volt érvényben ellene.

Az ügyészek szerint a csalásból származó pénzből Kurniawan luxuséletvitelt folytatott, drága autókkal, dizájner ruhákkal és prémium minőségű ételekkel, italokkal fűszerezve. Kurniawan jogi képviselője, Jerome Mooney szerint ügyfele minden vagyontárgyát elkobozták vagy zálogjoggal terhelték.

A tárgyaláson a milliárdos vállalkozót és borbefektetőt, William Koch-ot is tanúként hallgatták meg, akit állítása szerint 219 darab, összesen 2,1 millió dollár értékű hamis palackkal vert át Kurniawan. A vádlott otthonából begyűjtött bizonyítékok közt 19 ezer darab hamisított - a világ legjobbjait utánzó - borcímke sorakozik.

Kurniawan egyébként ostoba hibákat követett el. Ezek egyike volt, hogy 1929-es palackozási évet nyomtattatott a Domain Ponsot nevű borra, amelyet termelője csak 1934-től kezdett palackozni.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×