eur:
394.95
usd:
367.08
bux:
71548.33
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A spare anchor sits in its well on the forepeek of the shipwrecked Titanic.
Nyitókép: Getty Images / Ralph White

Újabb vállalkozó szellemű milliárdos ereszkedne alá a Titanic roncsaihoz

Egy évvel a Titannal történt szerencsétlenség után egy újabb milliárdos, az amerikai Larry Connor látogatná meg a több mint száz éve elsüllyedt óceánjárót. Ám az expedícióhoz többre lesz szüksége, mint egy tengeralattjáró.

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója arról számolt be, hogy a Titanic hajóroncsának megtekintése céljából tengeralattjáróval 3800 méter mélyre merülnének le az Atlanti-óceán északi részén - írja a BBC értesülése nyomán az Index.

Mint írják, sokakat lepett meg a bejelentés, mivel a magántengeralattjáró-ipar még mindig a Titan tavaly történt, öt ember halálát okozó tragédiájának hatása alatt van, és amelynek szintén a Titanic roncsa volt az úticélja.

Az amerikai milliárdos cégének szóvivője szerint csak akkor valósulhat meg a mélytengeri túra, ha a hajót egy tengerészeti szervezet átvizsgálja és teljeskörűen tanúsítja.

A Connor-Lahey páros a Triton 4000/2 Abyssal Explorer névre keresztelt tengeralattjárót szeretné használni, amely alkalmas arra, hogy akár 4000 méter mélységig is biztonságosan lemerüljön - írja a lap.

Az OceanGate által épített Titan tengeralattjáró szénszálból készült, és csak 1300 méterig volt hitelesítve, ami messze elmarad az óceán fenekének mélységétől ott, ahol a Titanic roncsa fekszik. A szerencsétlenség rendkívül nagy károkat okozott a magántengeralattjáró-iparágnak, de a vállalkozó szellemű páros azt is reméli, hogy a sikeres merülésük újra felkelti az emberek érdeklődését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×