eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Nagyon durva, amit a börtönben művelt a Teréz körúti robbantó

A jogerős ítélet kihirdetése óta folyamatosan baj van az életfogytiglanra ítélt 27 éves férfival, a legújabb botrány után két nap fogdát kapott.

A férfi összeverekedett a cellatársával, emiatt fenyítették meg - értesült a Ripost. A lap felidézi, hogy a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás elkövetőjét márciusban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

A férfi minden mozdulatát kamerák figyelik a váci fegyházban, ám ő még így is képes meglepetést okozni az őreinek. Két héttel a jogerős ítélet után már az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) kellett szállítani, mert idegösszeomlást kapott, és kárt akart tenni magában.

Áprilisban részletes szökési tervet eszelt ki, fegyvert és lőszereket szeretett volna kérni a húgától, az aprólékosan kidolgozott akcióban egy drónt is be akart vetni. Mindezt zsebkendőbe rejtve adta volna át látogatójának a beszélőn, de az őrök kiszúrták, a férfi ismét az IMEI-ben kötött ki.

Májusban pedig összeverekedett a cellatársával, egyebek között azért, mert idegesítette hogy a férfi nem mosakszik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×