eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Heten meghaltak, amikor a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 24-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Magánzárkában tölti mindennapjait a Viking-kapitány a börtönben

Az ukrán hajóskapitány, aki a Viking Sigyn hajót vezette a dunai hajóbaleset során, a többi rabtól elkülönítve, magánzárkában van, viszont amikor csak tud, telefonál.

A Viking Sigyn szállodahajó kapitányát, az ukrán Jurij C.-t jelenleg egy budapesti fegyintézetben tartják fogva, miután az ügyészség fellebbezett a rá kiszabott óvadék ellen. A bíróság döntése alapján 15 milliós letétért szabadulhatott volna, így viszont a fellebbezésről való döntésig még rács mögött marad.

A kapitány nem tartja magát vétkesnek a múlt heti balesetben, amelynek során az általa irányított Viking Sigyn szállodahajó nekiütközött a Hableány turistahajónak. A kisebbik hajó felborult és mintegy hét másodperc alatt elsüllyedt.

Az ukrán férfi továbbra sem hajlandó vallomást tenni, és úgy tudni, adatokat törölt a telefonjáról a baleset után.

A Ripost azt írta, hogy a férfit magánzárkában tartják, a börtönőrök is külön mozgatják, a sétákon sem vesz részt, ideje nagy részét cellájában tölti, a többi rabtól teljesen elválasztva. Napjait főként magányosan tölti a róla szóló sajtó ügyek olvasásával, hogy minél jobban felkészüljön a tárgyalásra. Emellett magánjellegű jegyzeteket ír, ezeket nem mutatja meg senkinek.

A kapitány a körülményekhez képest jól viseli a helyzetet, de nagyon hiányolja családját, ezért amikor lehetősége van telefonon beszél velük. Egyelőre csak az ügyvédje látogathatja őt a rácsok között - írta a lap.

Szombati és pénteki hírek

Kiderült, mikor emelik ki a Hableányt

Hajóbaleset: üzeneteket küldtek a dél-koreaiak a követségre

Ilyen vizsgálat után engedték el a Viking Sigyn szállodahajót

Nem a Hableány kiemelése lesz hosszadalmas

Tartós lesz az apasztás utáni vízszintcsökkenés

A hajókatasztrófával kapcsolatos további híreinket ITT találják.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×