eur:
388.09
usd:
360.81
bux:
68743.36
2024. május 9. csütörtök Gergely
Kamion sofőrfülkéje lóg le az M3-as autópálya hídjáról Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon 2019. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb fejlemények az M3-as felüljáróról a mélybe lógó kamion ügyében

A rendőrség szerint a sofőr túl gyorsan hajtott a nedves aszfalton, ez okozta a balesetet.

Mint az Infostart is beszámolt róla, akciófilmekbe illő baleset történt szerdán reggel az M3-as autópályán. Egy kamion az M30-as autópályára hajott fel, amikor a szalagkorlátnak ütközött és átszakította. A nyergesvontató a levegőben lógott a pályatest felett, de a vontatmány nagy része is a levegőbe emelkedett. Valóban csak a szerencsén múlt, hogy nem billent át a szerelvény és zuhant le.

A boon.hu cikke szerint a műszaki mentést a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók végezték el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Rögzítették az autópálya felüljárójáról lelógó kamiont, és egy létra segítségével kiszabadították a vezetőfülkében rekedt sofőrt. Daruval a kamiont visszahelyezték az úttestre, majd a tűzoltók motoros roncsvágóval eltávolították a veszélyt jelentő szalagkorlátelemeket.

A műszaki mentés a kamion helyzete miatt egy magasból mentő járművet és speciális, nagy teherbírású munkagépe­ket igényelt. Szerencsére a kamionnak csupán üres fémhordók voltak a raktérben.

A kamion magya, a sofőr egy 61 éves, mezőkövesdi férfi volt, aki nem fogyasztott alkoholt, és az övet is használta. A rendőrség elsődleges vizsgálata szerint viszont nem az út- és időjá­rási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, ami miatt a vizes útfelületen megcsúszott, és elvesztette az uralmát a jármű felett. A sofőr műszaki hibára sem hivatkozott, ellene a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja le a szabálysértési eljárást közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt.

Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén
Lépett az osztrák rendőrség

Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító Universität Wien udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtök hajnalra feloszlatott.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×