eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A nyomozók lefoglalták Prince orvosi dokumentumait

Házkutatást tartottak a Prince halála ügyében nyomozó hatóságok annak a minneapolisi orvosnak a rendelőjében, aki a sztárt kezelte halála előtt és halála napján is az énekes házában járt - adta hírül szerdán a Los Angeles Times amerikai napilap.

Michael Todd Schulenberget, aki családorvosként dolgozott, Prince halála előtti napon felkereste, és az orvos a vizsgálati eredményeket vitte el az énekes otthonába a halála napján, április 21-én. Az orvos korábban, április 7-én is találkozott az énekessel. A nyomozóknak elmondta, hogy gyógyszert írt fel a számára. Prince-nek a Walgreen gyógyszerellátótól kellett volna kiváltania az orvosságot, de az nem derült ki a dokumentumokból, hogy megtette-e.

A hatóságok május 5-én végeztek házkutatást a minnesotai North Memorial Kórházban, abban a rendelőben, ahol Schulenberg dolgozott.

Az orvos már nem tartozik a North Memorial egészségügyi ellátórendszer kötelékébe. A rendszer szóvivője azonban nem árulta el, hogy mikor hagyta ott állását.

A Los Angeles Timesnek nem sikerült Schulenberg nyomára akadnia. A házkutatással kapcsolatban nyilvánosságra került dokumentumokból pedig nem derült ki, hogy az orvos ott volt-e azok között, aki április 21-én holtan találták Prince-t otthona egyik liftjében, vagy esetleg a rendőrök után érkezett az énekeshez. A dokumentumokban nem esik szó a receptköteles fájdalomcsillapítókról sem, amelyeket a jelentések szerint Prince szedett, és arról sem, hogy kezelték-e ópiát-függőséggel.

A Prince halálának okait kutató hatósági nyomozás tovább folyik.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×