eur:
395.06
usd:
367.72
bux:
71616.17
2024. július 2. kedd Ottó

Tűz volt egy debreceni kollégiumban

Kigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégiumban hétfőn pár perccel éjfél előtt, az épületből 481 diákot menekítettek ki a tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Az egyik diák kiugrott az ablakon, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték. Több diákot füstmérgezés gyanújával vizsgálnak a helyszínen, egyiküket szintén kórházba vitték.

A tüzet percek alatt eloltották, átszellőztetik az épületet.

Az OKF később közölte, hogy az elektromos hálózat felülvizsgálata után visszatérhettek szobájukba a Sumen utcai kollégium diákjai. A mentők folyamatosan szállítják kórházba a kivizsgálásra vagy ellátásra szoruló diákokat, egyelőre harmincöt embert vittek el, de számuk még nőhet.

A végleges ellenőrzés szerint 495-en tartózkodtak a hatemeletes épületben akkor, amikor nem sokkal éjfél előtt felcsaptak a lángok az egyik földszinti helyiségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×