eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Félig megette, majd elásta a holttestet a gyilkos medve

Egy férfi félig felfalt tetemére bukkantak az Oroszországhoz tartozó Szahalin szigetén: a turistát egy medve marcangolta szét és temette el.

Csak rövid időre maradt magára az a férfi, akinek félig megevett holttestére a múlt héten bukkantak rá. A férfi a barátjával a Krasznogorszk melletti melegvizű forrásoknál időzött, amikor egy lábsérülés miatt mozgásképtelenné vált.

Barátja segítségért indult, ám, mire visszaért, a férfinak nyoma veszett, és hiába a mentőakció, sokáig nem is került elő. Holttestére most bukkantak rá: a medve, miután lakmározott belőle, elásta.

Később helyi vadászok a rendőrök segítségével megpróbálták felkutatni és megölni a ragadozót - sikertelenül.

Tavaly egy házaspárt támadott meg ugyanezen a környéken egy medve: az asszonynak, aki fel tudott mászni egy fára, sikerült megmenekülnie, férjét azonban széttépte az állat.

Január óta Szahalinon már három embert öltek meg a medvék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Riadót fújtak a tudósok: az összeomlás szélén áll a földi élet több évezredes védőrendszere

Riadót fújtak a tudósok: az összeomlás szélén áll a földi élet több évezredes védőrendszere

Az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatban általában szinte kizárólag az hangzik el, hogy mekkora terhet jelentenek a bolygóra nézve, milyen közvetlen hatással vannak a földi hőmérsékletre. Arról azonban ritkán beszélünk, hogy a földi ökoszisztémák természetes adottságaikból fakadóan képesek lehetnek ezen gázok, különösen a legnagyobb környezeti terhet jelentő szén-dioxid semlegesítésére. Kutatások alapján ez az évezredek óta harmonikusan működő rendszer hatékonyan tartotta körforgásban a földi élőlények által kibocsátott szén-dioxidot. Viszont a friss tanulmányok arról árulkodnak, hogy az elmúlt évek kiugróan magas hőmérséklete veszélybe sodorta a Föld ezen természetes védekező mechanizmusait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×