eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Gyógyszer helyett testvéri szeretettel küzdötte le a rákot

Brit orvosok rosszindulatú agydaganattal kezelték azt a hároméves kislányt, akit nem a kemoterápia, hanem ikertestvérének szeretete gyógyított meg.

A kis Lily Slater hiába csak hároméves, az orvosok nemrég egy több mint 5 centis rákos daganatot fedeztek fel az agyában. A tumort egy nyolcórás operáció után távolították el, majd a szokásos kemoterápiára és besugárzásra írták ki a kislányt, hogy a tumorsejtek esetleges maradványai is elpusztuljanak.

Amikor azonban a szülők elmondták az orvosoknak, hogy Lilynek van egy ikertestvére is, megváltoztatták a kezelés menetét, és "előírták" az ikertestvér támogatását.

"Azt mondták, hogy mindig hozzuk be a kórházba Lily ikertestvérét, mivel az orvosok szerint a legjobb gyógyszer maga a testvér" - mondta a 38 éves anyukájuk.

Lilynek heti egy kemoterápiás kezelést írtak elő a doktorok, és ez idő alatt ott volt vele a kórházban ikertestvére, Willow is. A kemoterápia miatt Lily haja csomókban kezdett hullni, és testvére is hasonló frizurát akart magának, így édesanyjuk az ő haját is levágta rövidre.

A kórházban Willow végig a testvére ágya mellett volt, sőt pikniket is rendezett neki, és így a beteg Lily az egészet úgy élhette meg, mintha ottalvós pizsamás bulin lenne.

Orvosilag is bizonyított, hogy a szeretet erejének gyógyító hatása van. Egy átfogó svéd tanulmány például kiderítette, hogy azok, akiket nem szeretnek és magányosak, nagyobb eséllyel halnak hirtelen halált. De az is bizonyított és köztudott, hogy azok a csecsemők, akiket nem ölel magához az anyjuk, nagy valószínűség szerint antiszociálisak lesznek.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×