eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

A pokolról olvas a börtönben a maffiavezér

A szicíliai maffia egykori keresztapja, Bernardo Provenzano, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti, Dante művét olvassa a börtönben.

A maffiafőnököt még 2006-ban tartóztatták le, amikor is további 51 gyanúsítottat vettek őrizetbe. Provenzanót negyven évnyi bujkálás után fogta el a rendőrség.

A hétfőn lezáródott maffiaperben 38 vádlottra összesen több mint négyszáz év börtönbüntetést szabtak ki. Akik beismerték bűnösségüket, enyhített büntetést kaphattak.

A maffiavezér, aki már több mint egy éve van elzárva, a börtönben Dante "Isteni színjátékát" olvassa, amelyet egy barátjától kapott. Provenzano nagyon örült az ajándéknak, már el is olvasta a mű pokolról szóló részét.

A 2006-os nagy maffia elleni rendőrségi rajtaütés során 13 maffiacsalád vezetőjét fogták el. Két klán vezetője, Antonio Rotolo és Franco Bonura fejenként húsz év börtönbüntetést kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×