eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Képgaléria: kemény zsaruk akcióban

Egy droghálózat vezető tagjait fogta el a rendőrség a múlt héten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a gyanúsítottaknál 7 kilogramm marihuánát találtak.

Öt hónapon át nyomozott a rendőrség egy droghálózat tagjai után, míg végül egy fővárosi férfihoz jutottak el, aki nagy mennyiségben osztotta el a kábítószert - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője.

Ródler Norbert közölte: a múlt héten információt kaptak arról, hogy az elosztó nagyobb mennyiségű marihuánához jut, ezért szerdától a rendőrök szorosan a nyomában voltak, követték akkor is, amikor egy társával Délegyházára utazott.

Amikor a páros, külön autókkal, elhagyta a várost, a terrorelhárítás emberei ellenőrizni próbálták őket: egyikük megállt, a másik azonban elmenekült.

A rendőrök a sofőrt - aki útközben kidobta a kocsiból a 4 kilogramm marihuánát tartalmazó táskáját - üldözni kezdték.

A férfi egy földútra menekült, ahol az autója elakadt a mély sárban, ott fogták el - közölte a BRFK szolgálatvezetője.

A másik autóban, amelynek a sofőrje megállt a rendőrök felszólítására, további 3 kilogramm marihuánát találtak - fűzte hozzá Ródler Norbert.

A BRFK munkatársa elmondta, hogy a házkutatás során további kábítószergyanús porokat - ezeket még szakértők vizsgálják -, csomagolóanyagot és egyéb, terjesztésre utaló eszközöket találtak a rendőrök.

A két őrizetbe vett férfit - akik a piramisszerűen felépülő droghálózat magas szintjén voltak - az ügyészség már előzetes letartóztatásba helyezte - közölte Ródler Norbert, aki hozzátette: igyekeznek feltárni a két elosztó teljes kapcsolatrendszerét, a vásárlókat és az eladókat is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×