eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Börtönbüntetés a Die Hard sztárrendezőjének, mert hazudott az FBI-nak

Négy hónap börtönre és 100 ezer dollár (17,8 millió forint) pénzbüntetésre ítélték John McTiernant, miután kiderült, hogy egy nyomozás során hazudott az FBI nyomozóinak. A Die Hard, a Thomas Crown-ügy és több más sikerfilm rendezője egy Los Angeles-i magánnyomozó körüli botrányban bukott meg.

Hazudott a Szövetségi Nyomozóhivatal embereinek, ezért négy hónapos börtön- és százezer dolláros (17,8 millió forintos) pénzbüntetésre ítélték John McTiernant.

A Die Hard-sorozat első és harmadik részének rendezőjét azt követően ítélték el, hogy beismerte: félrevezette az FBI-t, amikor meghallgatták Anthony Pellicano magánnyomozó ügyében. A magándetektívet azzal vádolták, hogy illegális eszközöket használva hallgatott le hollywoodi hírességeket.

John McTiernan beismerte, hogy 50 ezer dollárt (közel 9 millió forintot) fizetett a magándetektívnek, hogy hallgassa le 2000-ben forgatott filmje, a Rollerball - Könyörtelen játék (melyben Chris Klein, Jean Reno és LL Cool J mellett egyébként Dobó Kata is szerepelt) másik producerét, Charles Rovent.

John McTiernan ugyanis arra gyanakodott, hogy producer-társa a háta mögött fúrja őt a pénzügyi befektetők és a filmstúdió vezetői előtt. A rendező beismerte, hogy hazudott az FBI-nak, amikor azt állította, hogy csak válása ügyében beszélt Anthony Pellicanóval.

A sztárrendező az elmúlt időszakban mindent megtett, hogy visszavonja önmagára terhelő vallomását, azt állítva, hogy amikor hamisan tanúzott kimerült volt egy hosszú ázsiai üzleti út miatt és az arcüreg-betegségére szedett antibiotikumok miatt. Az ügyben ítélkező bíró nem fogadta el az érvelést, mondván: a rendező "nem mutatott bűnbánatot, csak kifogásokat keresett".

John McTiernan egyébként már a hetedik hollywoodi híresség, akit érint az egyre dagadó Pellicano-botrány. A magánnyomozót, aki egyébként két évet már lehúzott a börtönben illegális fegyverviselésért, 110 rendbeli telefonlehallgatással és rendőrök megvesztegetésével gyanúsítják.

John McTiernan-nek január 15-ig kell feladnia magát, noha lehetősége van fellebbezni.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×