eur:
394.36
usd:
354.49
bux:
72665.2
2024. szeptember 18. szerda Diána

Guruló bárpulttal tekernek kocsmából kocsmába

Közös platformra hozták a testmozgást, a kocsmázást és a szabad levegő élvezetét: megszületett a Pub Crawler (Kocsmajáró), egy 12 személyes guruló bárpult, amelyet a vendégek hajtanak, mintha csak biciklin ülnének - csakhogy közben ihatnak is!

A különös jármű (képet ide kattintva láthat) egy londoni férfi kezdeményezésére épült meg, miután baltikumi utazásán látott egy hasonló szerkezetet.

Hazatérése után Luke Robertson megkérte mérnök barátját, hogy a fényképek alapján tervezze és építse meg a járművet, amelynek tökéletesítése négy hónapot vett igénybe.

A Pub Crawlert hivatalosan is regisztrálták - négyszemélyes kerékpárként -, így közlekedhet az utakon. Alkoholárusítási engedély beszerzésére nem volt szükség, mert a járművön nem árulnak italokat, a vendégek azt isszák, amit az előző kocsmában megvettek.

Sőt, az italok ára benne van a bérleti díjban, amely 450 és 1.500 font (170-570 ezer forint) között változhat. A jármű tizenkét személyes, a két oldalán foglal helyet a tíz vendég, középen pedig a két sofőr.

Luke Robertson szerint az egészben az a legérdekesebb, ahogyan az utcákon lévő emberek reagálnak a Pub Crawler látványára; sokan azt hiszik, hogy túl sokat ittak és hallucinálnak.

"A látvány egészen szürreális. A King's Roadon elmentünk egy srác mellett, aki utána öt percig állt kővé dermedve" - mesélte nevetve az ötletgazda.

A Pub Crawler egyik legutóbbi használói egy biztosítótársaság vezetői voltak, akik hosszú túrát tettek meg vele a brit fővároson keresztül, betérve az összes útba eső sörözőbe. A kiruccanást szervező Claire Belcher szerint a különleges tekerés remek csapatösszetartó tréning volt.

Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
×
×
×
×