eur:
392.43
usd:
353.83
bux:
72227.05
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Mel Gibson 40 milliárdot bukhat - és a többiek

Úgy tűnik az Oscar-díjas Mel Gibson karrierje romokban hever, miután antiszemita kijelentések sorozatát tette, amikor ittas vezetésért letartóztatták. A túlzásba vitt alkoholfogyasztás szakértők szerint mintegy 100 millió fontjába (azaz 40 milliárd forintjába) kerülhet a színésznek, ennyi jövedelemtől eshet ugyanis el antiszemita kirohanása miatt. A hollywoodi sztár azonban nem az egyetlen, akinek keményen meg kell fizetnie egy átivott éjszakáért. Nézze meg a listát!

Boris Becker - 20 millió font (8 milliárd forint)

Az máig sem tisztázódott, hogy az étterem vécéjében, vagy a takarítószerek tárolására szolgáló helyiségben kapta el a részeg Boris Beckert a hév. Az Angela Ermarkovával eltöltött órácska azonban nem kevés pénzébe került.

12 millió font ment el a válásra. Exnejének ezen túl tartásdíjat is fizet: havi 20 ezer fontot, plusz egy házat az Egyesült Államokban. Angelának is vett egy házat, és létrehozott egy pénzalapot a kalandból született lánya, Anna számára is.

Eriker Olafsson - 43 ezer font (17 millió forint)

A volt izlandi halásznak két év alatt kétszer sikerült részegen belehajtania ugyanabba a jachtba. Először 2002-ben törte össze egy átivott éjszaka után Jim és Trish Hughes hajóját, amelynek javításáért 25 ezer fontot kellett fizetnie.

Egy évvel később ismét meglátta a pár jachtját, és úgy döntött, odamegy hozzájuk bocsánatot kérni az előző évi eseményekért. A navigálás azonban nem sikerült tökéletesen, így másodszorra is összetörte a hajót. A számla ezúttal 18 ezer fontra rúgott.

Britney Spears - 300 ezer font (120 millió forint)

2004 szilveszterén a popsztár Las Vegasban köszöntötte az új évet, és vélhetően nem kevés alkohol hatása alatt úgy döntött: egy házassággal teszi emlékezetessé a bulit.

Britney kijózanodását követően hamar megjelentek a család ügyvédei, és semmissé nyilvánították az énekesnő gyerekkori szerelmével, Jason Alexanderrel kötött frigyét. Az 55 órás házasság Britney-nek állítólag 300 ezer fontjába került, ennyivel "szerelte le" ugyanis egykori kedvesét.

Nat Norgren - 1 millió font (400 millió forint)

A Merrill Lynch egyik ügyvédje egy céges karácsonyi partin a sokadik ital után megdicsérte egyik kolléganője melleit. A bank később állítólag 1 millió fontot fizetett ki munkahelyi szexuális zaklatás miatt.

George Best - 53 ezer font (21 millió forint)

Az egykori focisztár, aki épp olyan ismert volt alkoholmámoros kalandjairól, mint a gyepen nyújtott teljesítményéről, 2003-ban egy 53 ezer fontos Mercedes-szel próbálta kiengesztelni sokat szenvedett feleségét egy kimaradása után.

Mack Metcalf - 300 ezer font (120 millió forint)

Az amerikai férfi, aki 2000-ben 20 millió fontot, vagyis 38 millió dollárt nyert a lottón, egy részeg pillanatban 300 ezer fontnak megfelelő összeggel ajándékozta meg egykori szerelmét, Deborah Hodge-ot. Amikor kijózanodott, megpróbálta visszaperelni a pénzt, ám sikertelenül.

A Chelsea négyese - 320 ezer font (128 millió forint)

Öt évvel ezelőtt Frank Lampardnak, John Terry-nek, Eidur Gudjohnsennek és Jody Morris-nak két heti béréről kellett lemondania, miután részegen amerikai turistákat inzultáltak egy szállodában, pontosan egy nappal a szeptember 11-i támadásokat követően.

Chris Evans - 13 millió font (5,2 milliárd forint)

A brit műsorvezető egy 2001-es öt napos tivornya alkalmával elfelejtett bemenni a Virgin rádióban futó műsorába. Ez volt az utolsó csepp a pohárban: a rádió vezetői megszabadultak a sztártól, aki beperelte a Virgint igazságtalan elbocsátás miatt, és azért, mert megtagadtak tőle 8,6 millió fontnyi részvényopciót.

A bíróság nem osztotta véleményét, és amikor a Virgin visszaperelte, még az 5 millió fontos perköltséget is a műsorvezető nyakába varrták.

Lord Watson - 54 ezer font (22 millió forint) és 8 hónap börtön


A Skót Parlament volt tagja az alkoholt okolta azért, hogy felgyújtott egy hotelszobát. Az edinburgh-i szálloda biztonsági kamerái is megörökítették, ahogy a férfi 2004-ben meggyújtotta a szoba függönyeit.

Az 57 éves férfit kirúgták a Munkáspártból, nyolc hónapot töltött börtönben, és 54 ezer fontos képviselői fizetéstől esett el.

Dave Richards - 500 font (200 ezer forint) és 4 hónapi börtön


Alkoholmámorában a 24 éves fiatalember ellopott egy buszt, összetört egy taxit, majd elkezdett utasokat felszedni. Azzal bukott le, hogy nem tudta kezelni a jegykiadó gépet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×