eur:
392.4
usd:
353.5
bux:
72283.67
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Fejbe lőtték, mert szilvát szedett

Légpuskával fejbe lőttek egy 14 éves fiút, aki egy udvarról az utcára hajló szilvafáról akart gyümölcsöt szedni Siófokon - közölte szerdán a rendőrség.

A rendőröket kedd este értesítette egy férfi, akinek a háza előtt összegyűlt 20-30 ember, hogy felelősségre vonják őt, mert szerintük az ő udvaráról lőttek rá a fiúra - számolt be a történtekről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor hozzátette: nem a rendőröket értesítő férfi háza udvarán állt az a szilvafa, amelynek védelmében lőttek.

Öt rendőr ment a helyszínre, de a házkutatás során nem találtak fegyvert abban a házban, amely előtt a csoport gyülekezett.

A 20-30 fős csoport tagjai ezután a rendőrök felszólítására elhagyták a helyszínt. A lövedéket a siófoki kórházban vették ki a fiú fejéből.

Az orvosi vélemény szerint a sérülés nyolc napon belül gyógyuló, de mivel lehetett volna súlyosabb is, a rendőrség ismeretlen tettes ellen súlyos testi sértés kísérletéért indított eljárást.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Trendváltozás előszele lehet az Nvidia esése

Trendváltozás előszele lehet az Nvidia esése

Az Nvidia részvényei nagyot estek a gyorsjelentés megjelenése után, mivel a piac már beárazta a pozitív híreket, így nem maradt tér további emelkedésre. A technológiai, és ezen belül különösen a chip-szektor, július közepe óta relatív gyengeséget mutat, ami arra utalhat, hogy a chip-rally véget érhet. Ha nem érkezik új katalizátor, a befektetők nyereséget is realizálhatnak, ami további esést idézhet elő. Többek között erről beszélt Jónap Richárd, a Concorde részvénypiaci stratégája a Portfolio Checklist szerdai adásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×