eur:
404.71
usd:
374.02
bux:
74252.7
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Urna az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a főváros a VII. kerületi Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Január 12-én lesz az időközi választás Bonyhádon, Potápi Árpád választókerületében

Huszonhat év után lesz új országgyűlési képviselője Dombóvár, Bonyhádnak és környékének. A képviselő, nemzetpolitikai államtitkár a közelmúltban hunyt el.

Dombóvár, Bonyhád és a környezetében fekvő 56 település Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője halála után időközi választás elé néz; ez jelesül a Tolna vármegyei 2. választókerület (oevk).

Az oevk választási bizottsága úgy döntött, a választás napjául a január 12-ei vasárnapot javasolja.

Az NVB-nek elvileg nincs más dolga, mint rábólintani a dátumra, és a választást megelőző 50. napon indulhat is a kampány - november 23-án. 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteni december 6-ig - derül ki a Telex összefoglalójából.

Potápi Árpád a térség választásain korábban igen sikeres volt, 2022-ben például 62,44 százalékkal győzött a Fidesz színeiben, zsinórban hetedszer, legutóbb Dombóvár DK-s expolgármesterét simán megelőzve.

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik politikai erő kit indít majd, azt sem, hogy mely párt milyen formában áll "rajthoz".

Címlapról ajánljuk
Elemző: „politikai öngyilkosság” lenne, ha a grúz kormány túlságosan közel kerülne Oroszországhoz

Elemző: „politikai öngyilkosság” lenne, ha a grúz kormány túlságosan közel kerülne Oroszországhoz

Bár a nemzetközi megfigyelők több aránytalanságról is beszámoltak a hét végén tartott grúz parlamenti választásokkal kapcsolatban, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója szerint a modern technológia a garancia arra, hogy nem történhettek kirívó szabálytalanságok. Kránitz Péter Pál szerint a kritikák ellenére a győztes grúz állampárt eddig is elkötelezett volt az euroatlanti integráció mellett, melyet az alkotmányban is rögzített, és minden elvárható reformot megtett ennek érdekében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az európai autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában összességében óvatos elmozdulások vannak egyelőre, a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 14:21
×
×
×
×