eur:
400.11
usd:
368.19
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács
Picking up a package seen from inside a blue locker of a well-known online sales brand
Nyitókép: IMAG3S/Getty Images

Megszólalt a Sameday a csomagküldés "összeomlásáról"

Az elmúlt hetekben egyre több megrendelő panaszkodik arra, hogy nem kapja meg a csomagját, mert a Sameday késik a kiszállítással. Megszólalt a cég.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, október elején már hetek óta problémák voltak tapasztalhatók a Packeta csomagküldő szolgáltató működésében, később pedig a Sameday ügyfeleitől is hasonló jelzések érkeztek: késtek a csomagok, a szolgáltatók előbb-utóbb elérhetetlenné váltak. A helyzet hátterében egyebek mellett a munkaerőhiány is meghúzódhat, a problémák pedig akár a karácsonyi kiszállítási szezonig is kitarthatnak.

A nemzetgazdasági miniszter pénteken a webáruházak és a futárcégek tájékoztatási és panaszkezelési kötelezettségének fokozott vizsgálatára szólította fel a fogyasztóvédelmi hatóságot.

A Telex megkereste a Samedayt, amely válaszában elismerte a problémát.

"Jelenleg ideiglenesen üzemeltetési és ügyfélszolgálati nehézségekkel nézünk szembe az őszi, a szezonra nem jellemző kedvezmények által okozott csomagdömping és a korábbi akvizíciók miatt jelenleg is zajló konszolidációs folyamatok miatt. Elkötelezettek vagyunk, hogy az átmeneti fennakadásokat a lehető leggyorsabban oldjuk meg" – közölték.

Azt is írták, hogy a rendkívül hosszú késések felszámolása érdekében több intézkedést hoznak, így:

  • a teljes logisztikai hálózatban meghosszabbított munkanapokat vezetnek be;
  • extra műszakokkal és szombati kiszállítással növelik a kiszállítási kapacitásukat;
  • megerősítik az ügyfélszolgálati csapatukat, hogy gyorsabb és hatékonyabb támogatást nyújthassanak.

„Jelenleg az operációs folyamataink konszolidációjának és a munkafolyamatok finomhangolásának kritikus szakaszában járunk, amelyek létfontosságúak a közelmúltban történt felvásárlások és egyesülések nyomán", írták még, ígérve, hogy a létszám növelése mellett technológiai fejlesztéseket is terveznek.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×