eur:
401.25
usd:
367.26
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon
Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője (b) és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke sajtótájékoztatót tart Strasbourgban 2024. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztése kapcsán posztolt Deutsch Tamás

Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújva akarja elkerülni az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást - írta a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője a Facebook-oldalán csütörtökön.

Deutsch Tamás közölte, megérkezett a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának lopás bűncselekménye miatti felfüggesztésére tett indítványa az EP elnökéhez. A kormánypárti képviselő hozzátette – a poszthoz mellékelt videón is ez látható – az indítványt az EP jogi bizottságának továbbították.

A Tisza Párt elnöke minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy az EP-ben a lehető legtovább elhúzódjon mentelmi ügyének tárgyalása, és elüljenek a bűncselekmény elkövetéséhez vezető diszkóbotrányának hullámai – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Kiemelte, hogy meggyőződése szerint most az illetékes bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az EP eljárási szabályzatának megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés, ezzel pedig elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy a Tisza Párt vezetőjét az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is – hangsúlyozta közösségi oldalán Deutsch Tamás.

Címlapról ajánljuk

A hurrikán fogságában a magyar csillagász

A szélnél is sebesebben terjednek az álhírek a Floridában pusztító hurrikánról – mondta az InfoRádióban Kiss László csillagász. A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója Orlandóban egy szállodában vészelte át a hatalmas vihart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Megelégelték a Google trükkjeit, történelmi lépésre kényszeríthetik a keresőóriást

Megelégelték a Google trükkjeit, történelmi lépésre kényszeríthetik a keresőóriást

Megelégelték az amerikai hatóságok a Google befolyását, a héten arról szóltak a hírek, hogy lépéseket terveznek az amerikai technológiai óriás domináns pozíciója ellen, és akár a cég feldarabolását is kikényszeríthetik. Nem ez az első ilyen próbálkozás amerikai nagyvállalat ellen és volt, amikor sikerrel jártak a szabályozók, a Standard Oil-t és az AT&T-t például anno feldarabolták, az IBM és a Microsoft viszont megúszta. Nem véletlen, hogy a versenyhatóságok szeretnék több darabbal látni a Google-t, de vajon mennyi erre az esély, és mit jelentene ez a befektetők számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 10. 18:13
×
×
×
×