eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Magyar Péter lemond mentelmi jogáról, egy feltétellel

Magyar Péter azonnal lemond mentelmi jogáról, amint Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez. A Tisza Párt elnöke ezt vasárnap közölte a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnököt megszólítva Magyar Péter azt írta: lenne egy személyes ajánlata. Most, hogy naponta tesznek ellene feljelentéseket és "a fél államapparátus azon dolgozik, hogy büntetőeljárásokat kreáljanak ellenem, miközben önök szisztematikusan széthordják a hazánkat és Polt Péter haverja nem tartja szükségesnek kikérni az önök mentelmi jogát", javasolja, hogy közösen vágják át a gordiuszi csomót.

A Tisza Párt elnöke szerint amennyiben a kormány megszavazza Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, a csatlakozás pillanatában "minden kreált ügyben" lemond mentelmi jogáról.

"Áll az alku, Miniszterelnök úr? Kipróbáljuk, hogy önök, vagy én kerülök hosszabb időre a hűvösre?" - tette fel a kérdést Magyar Péter, megjegyezve: "a börtön ablakába soha nem süt be a nap…"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×