eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Két új egységet vetnek be a Balatonon

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője adott tájékoztatást Badacsonyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyári idegenforgalmi szezonzáró rendezvényén.

Dékány Balázs dandártábornok Fejér, Somogy és Zala vármegyék rendőr-főkapitányainak, valamint a Készenléti Rendőrség parancsnokának társaságában tartott sajtótájékoztatón pozitívan értékelte a koordinációs bizottság munkáját.

Mint mondta, a szezonban a térségben növekvő tendenciát mutatott az idegenforgalom, a vendégéjszakák száma is érezhetően emelkedett. Annak ellenére viszont, hogy több vendég érkezett a Balatonhoz és a Velencei-tóhoz, a bűncselekmények száma csökkent – mutatott rá a főkapitány, aki örömét fejezte ki, hogy

kiemelt, súlyos, életellenes bűncselekmény az idegenforgalmi szezonban sem a Balatonnál, sem a Velencei-tónál nem történt.

Tájékoztatása szerint a bűn- és balesetmegelőzés terén is sok munkája volt a rendőrségnek az elmúlt hónapokban, igyekeztek segíteni a megnövekedett gépjárműforgalmat, valamint az idegenforgalmi szezon kulturális és gasztronómiai rendezvényein is nagyobb létszámban voltak jelen.

Úgy állították össze a rendőri erőket, hogy a hétvégi, látogatottabb időszakokban több rendőr legyen a térségben – tette hozzá.

Dékány Balázs köszönetet mondott a társszerveknek, valamint munkájukat segítő civil és társadalmi szervezeteknek az elmúlt hónapok hatékony együttműködéséért.

A rendezvényen Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke bemutatta azt a két amerikai gyártmányú légcsavaros hajót, amelyet a közelmúltban Csehországból vásárolt a civil szervezet saját forrásból, valamint 68 adományozó segítségével.

Felidézte: 2017 januárjában, a befagyott Balatonon rendezett Balaton-átcsúszáskor, majd később egy, a Kis-Balatonban landolt hőlégballon utasainak mentésekor, továbbá a sármelléki repülőtérnél is felmerült az igény arra, hogy mocsárban, sekély vízben is tudjanak segítséget nyújtani.

A járművekkel – amelyeket Keszthelyen tárolnak majd, és vízben, jégen, sásban, mocsárban, sőt télen havon is tudnak velük haladni – sikeres üzembe helyezési vizsgát tettek a hajózási hatóságnál, forgalomba helyezték az azokat szállító utánfutókat is, és most jön a balatoni üzemeltetés engedélyeztetése – ismertette Bagyó Sándor.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai szezonban négy vármegye – Fejér, Somogy, Veszprém és Zala – közrendvédelmi, közbiztonsági és bűnügyi feladatainak koordinálása érdekében elsődlegesen a Balaton-partra, a Velencei-tó környékére, Hévíz és Zalakaros területére, valamint a kiemelt üdülőövezetek térségére koncentrál.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×