eur:
396.88
usd:
356.17
bux:
74719.09
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Mentőhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázisnál Miskolcon az átadóünnepsége napján, 2023. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Mentőhelikoptert kellett küldeni az árvíz miatt elzárt Kisorosziba

Az Országos Mentőszolgálat egységeinek három beteget kellett vasárnap kórházba szállítania árvíz által elzárt településekről, mindhárom esetben jól működött a segítő szervezetek közötti együttműködés.

Vasárnap a hajnali órákban egy 5 éves kislányt hoztak ki csónakkal Kisorosziból a napok óta a helyszínen állomásozó kaposvári önkéntes tűzoltók, majd a gyermeket az Országos Mentőszolgálat mentőegysége vakbélgyulladás gyanúja miatt szállította kórházba.

Dél körül a Magyar Honvédség Airbus H225M típusú helikopterével hoztak ki egy nőt a víz fogságába esett Kisorosziból, akit a mentők az újpesti hadikikötőnél vettek át és hasi panaszok miatt szállítottak kórházba - olvasható az Országos Mentőszolgálat közleményében.

Késő délután a mentőket combnyaktörés miatt riasztották Esztergom szárazföldi úton nem megközelíthető részébe. A mentőegység a felszereléssel együtt csónakkal jutott el a beteghez, akit állapotstabilizálást követően a katasztrófavédelem gumitestű kishajója szállított a mentőautóhoz, amellyel stabil állapotban kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×