eur:
394.42
usd:
354.08
bux:
72866.52
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

A gátakon a Református Szeretetszolgálat is - így lehet segíteni

Hétfőn Dunaalmás, kedden Tahi - ezeken a településeken vesz részt az árvízi védekezésben a Magyar Református Szeretetszolgálat. A következő napokban a Duna más szakaszaihoz mennek majd.

A szolgálat a hivatásosok és az önkéntesek munkáját igyekszik segíteni - mondta el az InfoRádió érdeklődésére Juhász Márton szolgálatfejlesztési igazgató. Elsősorban a gátépítésben, a homokzsákok rakodásában és a töltésében vesznek részt.

Kedden már a református szervezet önkéntes kutató-mentő és tűzoltó alakulata is csatlakozik.

"Elindítottunk egy gyűjtést, ez azért fontos, mert ilyenkor rendkívüli kiadások merülnek fel, például vásárolnunk kell gumicsizmákat. Reméljük, hogy az időjárás most már kedvez nekünk, és esőkabátokra nem lesz szükség, de többlet üzemanyag, illetve élelmezési költségek merülnek föl, ezért elindítottunk egy gyűjtést a 1358-as szám felhívásával, vagy a 1358-as számra küldött sms-sel, 500 forinttal tudják ezt a munkát támogatni" - mondta Juhász Márton.

További információk: a szervezet honlapján, www.jobbadni.hu, illetve az elmúlt két nap Facebook-posztjaiban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ez nem rigófütty” – akár egy hétre is elszigetelődhet a külvilágtól Kisoroszi

„Ez nem rigófütty” – akár egy hétre is elszigetelődhet a külvilágtól Kisoroszi

Az árvízhelyzet miatt hamarosan le kell zárni a Kisoroszit Tahitótfaluval összekötő országutat, ezért biztosítani kell az alapvető élelmiszer-ellátást, az orvosi és a tűzoltói ügyeletet is a településen – mondta az InfoRádióban Kisoroszi polgármestere. Molnár Csaba hozzátette: bár az óvoda, az iskola és a bölcsőde is működik, sokan inkább elhagyják a községet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×