eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
A dunai árhullám miatt lezárt budai alsó rakpart a Halász utcai lehajtónál 2024. szeptember 16-án. Harmadfokú az árvízvédekezési készültség a budapesti Duna-szakaszon. A háttérben a Parlament épülete.
Nyitókép: A dunai árhullám miatt lezárt budai alsó rakpart a Halász utcai lehajtónál 2024. szeptember 16-án. MTI/Kovács Tamás

Itt a nagy árvízi zárás Budapesten - képek

Hétfő este lezárták az alsó rakpartokat.

Árad a Duna, az előre bejelentett terveknek megfelelően megtörtént a zárás.

Budapest, 2024. szeptember 16.
A dunai árhullám miatt lezárt Angelo Rotta rakpart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél 2024. szeptember 16-án. Harmadfokú az árvízvédekezési készültség a budapesti Duna-szakaszon.
MTI/Kovács Tamás
A dunai árhullám miatt lezárt Angelo Rotta rakpart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél 2024. szeptember 16-án. Harmadfokú az árvízvédekezési készültség a budapesti Duna-szakaszon. MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2024. szeptember 16.
A dunai árhullám miatt lezárt budai alsó rakpart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél 2024. szeptember 16-án. Harmadfokú az árvízvédekezési készültség a budapesti Duna-szakaszon.
MTI/Kovács Tamás
A dunai árhullám miatt lezárt budai alsó rakpart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél 2024. szeptember 16-án. Harmadfokú az árvízvédekezési készültség a budapesti Duna-szakaszon. MTI/Kovács Tamás

A kormány minden segítséget megad a fővárosi védekezéshez is - közölte Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja hétfőn a Facebook-oldalán.

Sára Botond tájékoztatása szerint Budapest Főváros Védelmi Bizottsága (BFVB) délutáni ülésén áttekintették a fővárosi árvízi helyzetet a védekezésben részt vevő szervekkel és hatóságokkal.

Megállapodtak, hogy a katasztrófavédelem napi 200 és a kormányhivatal 100 kiképzett önkéntessel segíti a védekezést. A rendőrség a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal megteszi az élet- és vagyonbiztonság megóvásához szükséges intézkedéseket, folyamatban van az árterületen tartózkodó hajléktalanok felkutatása és a szociális ellátórendszerbe terelése - ismertette. Amennyiben további emberre van szükség, 200 rendőr, a Magyar Honvédség és a kormányhivatal árvízvédelmi kiképzést kapott további állománya is készenlétben áll. Az érintett helyi védelmi bizottságok is folyamatosan üléseznek és tájékoztatást adnak a kerületek aktuális helyzetéről - közölte.

Jelezte, hogy amennyiben a főváros segítséget kér, a 24 órás készültségben álló BFVB összehangolja a védekezés területi szintű feladatait, így biztosítani tudja a szükséges eszközöket és élőerőt a védekezéshez.

A bizottság meghallgatta a budapesti védekezésért felelős főpolgármestert, Karácsony Gergely beszámolója szerint a Fővárosi Önkormányzat védekezése ütemszerűen halad és a szükséges védművek szerda estére elkészülnek - írta bejegyzésében Sára Botond.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×