eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Pintér Sándor belügyminiszter (b), Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő (b2) és Major Gábor polgármester (b3) a katasztrófavédelem vezetőivel Gönyűn, az áradó Duna közelében 2024. szeptember 15-én.
Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter (b), Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő (b2) és Major Gábor polgármester (b3) a katasztrófavédelem vezetőivel Gönyűn, az áradó Duna közelében 2024. szeptember 15-én. MTI/Krizsán Csaba

Győrben mobilgátat építettek, Gönyűn a lakosság segítségét kérik

Győrben árvízvédelmi mobilgátat építettek a Dunakapu téren, Gönyűn pedig a lakosság segítségét kérte a polgármester a homokzsákok töltésében.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatása szerint hétfő délelőtt megépítették az árvízvédelmi mobilgátat a Dunakapu tér mindkét oldalán.

A mobilgát a Dunakapu tér felújításával egyidőben készült el, védve a várost árvíz esetén.

A közleményben azt is írták, hogy a Győr-Szol Zrt. feladata az önkormányzati közösségi ingatlanok védelme. Hatezer homokzsák áll rendelkezésre, utánpótlásra is van lehetőség. Ugyanakkor egyéni, lakossági kérésre homokzsákokat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól lehet kérni.

Major Gábor, Gönyű polgármestere (független) a település Facebook-oldalán kérte a helyiek segítségét homokzsákok megtöltéséhez és azok kiszállításához az árvíz által érintett területekre. Azt írta, „nagy szükség van most minden segítő kézre”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×