eur:
395.2
usd:
358.04
bux:
72425.57
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszél az uniós elnökség keretében zajló Versenyképességi Tanács üléséről tartott sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2024. július 9-én. A miniszter bejelentette, hogy az ülés legfőbb célja egy új európai versenyképességi paktum előkészítése volt, amely a magyar uniós elnökség egyik fő prioritása. A Versenyképességi Tanács kétnapos ülésén a tagállamok szakminiszterei vettek részt, Nagy Márton elnökletével.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az adók befizetésére szólította fel a Revolutot Nagy Márton

A nemzetgazdasági miniszter a cég vezérigazgatójával, Joseph Heneghannal tárgyalt.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Joseph Heneghant, a Revolut Bank vezérigazgatóját, valamint Vytautas Dantát a bank vezérigazgató-helyettesét és Léder Tamást a Revolut magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatóját - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A közlemény szerint Nagy Márton a találkozón kiemelte: a digitális gazdaság mára a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. A magyar gazdaság és a hazai pénzügyi szolgáltatások jövője szempontjából a digitalizáció kiemelt fontosságú, azonban a legelső helyen a fogyasztók és a fogyasztók védelme áll.

A miniszter hangsúlyozta: a Revoluttól is elvárja, hogy átlátható, transzparens módon, a jogszabályokat betartva működjön és maradéktalanul megfizesse a rá vonatkozó adókat - írták.

A Revolut tavaly 1,7 milliárd font bevételt ért el, világszerte 45 milliós felhasználói bázissal és 500 ezer üzleti partnerrel rendelkezik, összesen 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Az elmúlt három év leforgása alatt a Revolut Magyarországon is folyamatosan növelte ügyfelei számát, amely így elérte az 1,5 milliót - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×