eur:
394.82
usd:
368.12
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Unsplash.com

A Revolut gigantikus részvénykibocsátásra készül

500 millió dollárnyi részvényt tervez eladni a Revolut, ezzel több mint 40 milliárd dollárra nőne a cég értéke.

A Revolut a Morgan Stanley-vel dolgozik együtt az 500 millió dollárnyi részvény eladásán, a tranzakció hatására a cég értéke 40 milliárd dollár felé szökhet - írja a Portfolio. A Revolut legutóbb 2021-ben vont be forrást, akkor 22 milliárd dollárra emelkedett az értéke.

A lap összehasonlításképpen azt írja:

az OTP piaci értéke jelenleg 4965 milliárd forint, ami közel 13,4 milliárd dollár, vagyis a Revolut háromszor annyit érhet, mint a magyar bankcsoport.

Mint írják, a Revolut jelentős növekedésben van, 2022-ben a bevétele 922,5 millió font volt, és bár a 2023-as számokat hivatalosan még nem közölte a társaság, a Revolut alapítója és vezérigazgatója, Nik Storonsky viszont elmondta, hogy a Revolut 2 milliárd dollár bevételt és 350 millió dollár profitot ért el 2023-ban.

Tavalyi átlagos amerikai dollár/forint árfolyammal számolva a Revolut 2023-as bevétele körülbelül 707 milliárd forint, profitja pedig 124 milliárd forint volt. Az OTP a főbb sarokszámok alapján még jóval nagyobb és profitábilisabb, a magyar bankcsoport bevétele tavaly 2225 milliárd forint, profitja 991 milliárd forint volt - teszik hozzá.

Az OTP 12 országban rendelkezik összesen 17 millió aktív ügyféllel, ezzel szemben a Revolut 40 millió ügyfelet mondhat a magáénak.

Magyarországon jelenleg fióktelep létrehozását tervezi a Revolut, nemzetközi szinten a jelzáloghitelezés elindítását tekintik rövid távon fontos kihívásnak. A pénzügyi vállalkozás évek óta készül tőzsdére lépni, de a nem megfelelő tőkepiaci környezetre hivatkozva eddig erre nem került sor.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×