eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke, a pályázat fővédnöke beszédet mond az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjátadó ünnepségén az Országház Felsőházi termében 2024. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit

Egyre nagyobb igény jelentkezik a magyar termékek, szolgálatások iránt, amelyek értéket és minőséget képviselnek.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) pályázat kitüntetéseit csütörtökön az Országházban, az idén 32 pályázó 38 pályázata, köztük egy határontúli vállalkozás érdemelte ki a védjegyhasználatot és kitüntetést; a díjazottak között a tájékoztatás szerint 2024-ben is a mezőgazdasági termékek voltak túlsúlyban, de megjelentek a robotika és a mesterséges intelligencia vívmányai is.

Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyet azok az áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek viselhetik, amelyek megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázat fővédnöke köszöntőjében kiemelte, a pályázaton a valódi minőséget termelők között a legjobbak kaptak elismerést. Hozzátette, a sikerhez az innovációval párosuló aktív minőségpolitika, az érték és minőség előállítása vezethet. Fontosnak nevezte a belföldi fogyasztás növelését, és hangsúlyozta, hogy ezt az Érték és Minőség Nagydíj pályázata is elősegíti, továbbá ösztönzi a tudatos vásárlást.

Az ünnepségen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, egyre nagyobb igény jelentkezik a magyar termékek, szolgálatások iránt, amelyek értéket és minőséget képviselnek.

A szaktárca államtitkára kitért arra, hogy az ágazatnak a jövőben minél nagyobb feldolgozottságú termékeket kell előállítania. Farkas Sándor hangsúlyozta, a mezőgazdaság a leginnovatívabb ágazatok közé tartozik, és rámutatott arra, hogy a magyar mezőgazdaságot erőpróba elé állítja a klímaváltozás, az aszály, ezért fokozni kell az öntözésfejlesztést, figyelmet kell fordítani a vízmegtartásra.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója az ünnepségen ismertette, a szigorú ötfordulós értékelés eredményeként 32 pályázó 38 munkája érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatát. Kiemelte, a 14 fővárosin kívül 18 pályázat Kelet- Magyarországról, öt pályázat az ország nyugati feléből, egy pedig külhonból érkezett. A díjazottak többsége, több mint 60 százaléka rendelkezik már Érték és Minőség Nagydíj vagy valamilyen más minősítéssel, díjazással, védjeggyel.

Az idén is a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek főcsoportjába neveztek a legtöbben, ez a csoport adja a pályázók 53 százalékát. Ezt követi a kozmetikai termékek, a gépipari, az informatikai termékek csoportja, az energiahatékony építési termékek, az infrastrukturális beruházások, a bel- és külföldi turisztika, falusi turizmus, utazásszervezés, majd az oktatási, képzési, továbbképzési, az emberi egészséget és biztonságot segítő termékek, eszközök és szolgáltatások, a kulturális rendezvények, sportesemények és az egyéb szolgáltatások csoportja - tájékoztatott Kiss Károlyné Ildikó.

Az ünnepségen a nagydíjak mellett átadták az alapítók és a kiírók tanácsának külön elismeréseit is.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életműdíját kapta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázati rendszer fővédnöke, valamint Károlyi László, a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója, az ÉMIN kiírói tanács tagja.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat a Nádudvari Élelmiszer Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. érdemelte ki. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat a Natur Gold Global Kft. kapta a Grana Antico termékcsalád megalkotásért.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat a Zalakarosi Családi, Élmény- és Gyógyfürdő Zrt. az Energetikai innováció a zalakarosi gyógyvíz felhasználásával megnevezésű pályázata kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj idei tulajdonosa a Dtec Developments Kft. lett a TaxiDriver applikáció és szoftver című pályázatával.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje díjat a T-CAD Stúdió Bt. kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíjat a Jó Hentes Kft. a Jó Hentes Gourmet Kalocsai Parasztkolbász termékcsaládért, valamint az Erdélyi Poultry Brasov Kft. a "Székely Csürke" friss és fagyasztott csirkehús pályázatával érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját a TV2 Mokka és Tények című műsorainak szerkesztősége, az MTVA Hírigazgatósága, valamint a Mediaworks vármegyei lapjainak Központi Szerkesztősége érdemelte ki. Az ünnepségen átadták a cégek, főhatóságok, civil szervetek elismeréseit is.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot 2024-ben hetedik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a FANNIZERO Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a SZÁM-PONT Számítástechnikai Szolgáltató és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer kiírói tanácsa.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eseményeinek fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 22:01
×
×
×
×