eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Close up photo of a businessman driving a car
Nyitókép: Geber86/Getty Images

Veszély az utakon, figyelmeztet a rendőrség

Kezdődnek az őszi mezőgazdasági munkák.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság mind a mezőgazdasági munkagépek vezetőitől, mind a közlekedés többi résztvevőjétől fokozott elővigyázatosságot kér a balesetek megelőzése érdekében. Mint írták, az őszi mezőgazdasági munkák időszakában megnövekszik a közúti közlekedésben résztvevő lassú járművek, önjáró munkagépek száma.

"A nap bármely időszakában találkozhatunk a közutakon munkába, vagy onnan hazafelé tartó mezőgazdasági gépekkel, amelyek olykor hosszú kilométereken keresztül lassítják a forgalmat. Fontos hangsúlyozni, hogy a munkagépek kevésbé dinamikusan tudnak közlekedni, de a mezőgazdasági munkák elvégzése fontos élelmezési feladat" - olvasható a police.hu oldalon.

  • A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy
  • ezeket a nagyméretű járműveket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg! Mellettük elhaladni nagyobb odafigyelést és türelmet igényel még jó látási körülmények között is.
  • Az előzés megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy van-e elegendő, belátható útszakasz a manőverhez. Szintén fontos meggyőződni a megfelelő oldaltávolság megtartásáról is, mivel ezeknek a gépeknek a mérete, alakja eltér a megszokott járművekétől.
  • Földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződéséhez közeledve csökkentsék a gépjármű sebességét, és körültekintően haladjanak el az adott szakaszon.
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×