eur:
393.55
usd:
354.71
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Nyitókép: Google/Országos Mentőszolgálat

Ha baj történne a tűzijáték idején, ezt a térképet nyissa ki!

Az idén 51 mentőegység vigyáz az augusztus 20-i fővárosi tűzijáték nézőire.

A mentőszolgálat idén is komplex mentési terv alapján hajtja végre az augusztus 20-i tömegrendezvények egészségügyi biztosítását - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője.

A legtöbb látogatót vonzó programelem, a fővárosi tűzijáték idején a mentőegységek már a közönség érkezése előtt a Duna pesti és budai oldalának összesen 51, gondosan kiválasztott pontjára települnek, felállítási helyüket a mentők által külön erre a célra készített digitális térképen bárki pillanatok alatt megkeresheti.

A térkép a több mint 700 ezer felhasználó okostelefonján már működő, ingyenesen letölthető ÉletMentő applikáción keresztül is elérhető.

Címlapról ajánljuk

kutatás
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Az EU függetlensége a szemétben van, de senki sem tűri fel az ingujját

Az EU függetlensége a szemétben van, de senki sem tűri fel az ingujját

Az EU-t egyre jobban fenyegeti, hogy nyersanyaghiánytól szenved, főként a zöldátálláshoz szükséges kritikus alapanyagok esetében. Az uniós versenyképesség számára komoly kihívást jelent az, hogy a globális ritkaföldfém-ellátás nagy része Kína kezében van, ami geopolitikai feszültségek közepette veszélyezteti az ellátásbiztonságot. A CEPS tanulmánya szerint az újrahasznosítási értékláncok fejlesztése lehetne a megoldás, de a szabályozási, gazdasági és technológiai akadályok miatt az EU-nak sürgősen intézkednie kellene, hogy csökkentse nyersanyagfüggőségét és versenyképességi hátrányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×