eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Boy using smartphone on sofa at night
Nyitókép: Isabel Pavia/getty Images

Bővíti a nyelvtudást a KRÉTA nyáron is elérhető ingyenes modulja

A nyelvleckék olyan témákra épülnek, amelyek a fiatalokat érdeklik, az applikáció minden általános és középiskolás számára a KRÉTA- felületen használt azonosítóval azonnal elérhető.

"A 21. század elején készült magyarországi kutatások azt bizonyítják, hogy egyértelmű összefüggés van a nyelvtanulás eredményessége és a család társadalmi helyezte, elsősorban az édesanya iskolai végzettsége között. A családnak, a szülőknek meghatározó szerepük van abban, hogy a nyelvtanulás eredményes legyen. Ebben sokat segíthet - a nyári szünetben is - térítésmentesen elérhető Idegennyelvi Felkészítő Modul a KRÉTA-rendszerben - tájékoztatott Gubáné Csánki Ágnes, IFM szakmai tanácsadó.

"A nyelvtanulást segítő applikáció több ezer rövid videót és leckét tartalmaz, beszélteti a gyerekeket, javítja a kiejtést, siker esetén jutalmat ad" - hangsúlyozza az IFM szakmai tanácsadó az Országos Sajtószolgálaton keresztül megjelent közleményben. "Az angol és német nyelvű játékos feladatok szintfelmérés után azok számára is használhatók, akik korábban nem ismerték még ezt a modult. A leckék olyan témákra épülnek, amelyek a fiatalokat érdeklik, az applikáció minden általános és középiskolás számára a KRÉTA- felületen használt azonosítóval azonnal elérhető, csak ki kell választania a Nyelvtanulás opciót a KRÉTA alkalmazáson belül a Továbbiak menüpont alatt. Az Idegennyelvi Felkészítő Modul az általános iskola alsó tagozatától egészen az angol nyelvű felsőfokú nyelvvizsga, német nyelven pedig az emelt szintű érettségi szintjéig tartalmaz segédanyagokat."

Ha a belépéshez segítségre van valakinek szüksége, tájékozódjon az IFM honlapján, vagy írjon a palyazat.ifm@edudev.com címre, szívesen segítenek a diákoknak és a szüleiknek is a kezdeti lépések megtételében.

Gubáné Csánki Ágnes hozzátette, hogy nyáron a gyerekek hajlamosak túl hosszú időt tölteni a telefonjukon, ami akár hasznos dologra is használható lenne. Ezek egyike például a nyelvtanulás, amire bárhol és bármikor lehetőséget kínál a KRÉTA térítésmentesen elérhető Idegennyelvi Felkészítő Modulja. Egyszerűen elérhető, logikus és motiváló.

Címlapról ajánljuk
A magyar sport útja Tokiótól Párizsig

A magyar sport útja Tokiótól Párizsig

Véget értek a 33. nyári olimpiai játékok, gazdára talált 329 aranyérem. A magyar sport megőrizte a helyét a világelitben, egyszersmind majdnem teljesen lemásolta tokiói produkcióját.

Támadnak a darazsak -– a szakértő szerint halálos is lehet, és nem segít a kalcium

A napokban lódarazsak csíptek meg egy nőt Veszprém megyében, szédülni kezdett, hányingere lett és torokdagadást észlelt. A mentésirányító mentőhelikoptert riasztott a helyszínre. A kirándulót végül stabil állapotban szállították kórházba. A klinikai immunológus, allergológus szerint erős tünetek esetén azonnal mentőt kell hívni, de enyhébb tünetek után is érdemes orvoshoz menni és konzultálni a teendőkről. Az InfoRádió Nékám Kristófot kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×