eur:
394.47
usd:
361.13
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Nyitókép: Getty Images/ Klaus Vedfelt

Rászoruló gyerekek iskolakezdésére gyűjt a Baptista Szeretetszolgálat

Online formában és személyesen is megtehető a felajánlás.

Kétezerötszáz rászoruló kisgyerek iskolakezdését segítené Sulipakk kampánya keretében a Baptista Szeretetszolgálat.A kampány augusztus 9-én, pénteken kezdődik és szeptember 6-ig tart.Emlékeztettek arra: a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei az elmúlt évben kétezerötszáz tanszercsomagot osztottak ki elsősorban az ország legszegényebb vidékein, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben és Baranyában.

A közleményben idézik Szilágyi Bélát, a Baptista Szeretetszolgálat elnökét, aki hangsúlyozza, hogy a segélyszervezet egész éven át igyekszik segítséget nyújtani a rászoruló családoknak ruhaneművel és tartós élelmiszerrel.

Ugyanakkor a Sulipakk kampány keretében, egyebek mellett füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot, iskolatáskát várnak, hogy ezzel is megkönnyítsék a nehéz helyzetben élő gyermekek tanévkezdését és hozzájáruljanak tanulmányaik sikeres elvégzéséhez.

A segélyszervezet a kampány hatékonyságának érdekében megújult külsővel honlapot indított. A www.sulidoboz.hu oldalon online módon, egy-egy tanévkezdéshez szükséges csomag megvásárlásával támogathatók a rászoruló kisiskolások.

Könnyen összeállítható a sulidoboz: ehhez csupán ki kell választani, hogy milyen összegben, alsós vagy felsős lánynak, fiúnak szánja az adományozó az ajándékot.

Azt is közölték, hogy szeretetszolgálat fővárosi központjában, a Hungária körút 69-es szám alatt, a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában, valamint augusztus 30-án és 31-én a budapesti Nyugati téren kialakított gyűjtőponton is várják az iskolakezdést segítő adományokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 9. 16:30
×
×
×
×