eur:
394.19
usd:
360.56
bux:
72352.07
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: Facebook/Baptista Szeretetszolgálat

Már egy hegyező vagy egy ceruza felajánlása is nagy segítség – iskolakezdés előtt a nehéz sorsú gyerekek

Rászoruló gyerekek iskolakezdési támogatására vár adományokat a Baptista Szeretetszolgálat. A Sulipakk kampány keretében mintegy 2500 nélkülöző gyermeknek szeretnének segíteni. Egyebek mellett füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot, iskolatáskát lehet felajánlani.

Idén is elindította Sulipakk kampányát a Baptista Szeretetszolgálat, így segítve a rászoruló gyermekek iskolakezdését. A karitatív szervezet programvezetője az InfoRádióban elmondta: az elmúlt években támogatóik közreműködésével évente körülbelül 2000-2500 érintett diáknak tudtak segíteni, és reményeik szerint idén is tartják ezt a számot. Elsősorban tanszereket gyűjtenek a rossz szociális és egzisztenciális körülmények között élő gyermekeknek, de a szeretetszolgálat minden olyan más tárgy, eszköz felajánlását is várja, amelyek nélkülözhetetlenek az iskolában. A kampány szeptember 6-ig tart. Szabó Márk hozzátette: kezdeményezésük célja, hogy az érintettek „lehetőleg boldogan, kicsit problémamentesebben” tudják indítani az új tanévet.

Főként a keleti, északkeleti régióból, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád vármegyéből érkezik nagyon sok igénylés a Baptista Szeretetszolgálathoz.

A nehéz sorsú családoknak a tanszereken kívül szükségük van még iskolatáskára, tornaruhára, cipőkre, de az olyan kisebb eszközök felajánlása is nagy segítség számukra, mint a hegyező, a ragasztó vagy éppen az olló. A programvezető megjegyezte: meglepve tapasztalták a korábbi években, hogy nem a ritkaságnak számító, mesefigurás, díszes tolltartók okozták a legnagyobb örömöt a gyermekeknek, hanem az egyszerű ceruzák, amelyeket maguk hegyezhetnek ki. Szabó Márk szerint ez is jól mutatja, hogy egyes gyermekek nagyon szélsőséges körülmények között kénytelenek felnőni, és alapvető tárgyak, eszközök nem állnak a rendelkezésükre.

Mint mondta, a statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy

évről évre egyre több igény érkezik a Baptista Szeretetszolgálathoz, ami a Sulipakk kampány sikerét és népszerűségét jelzi,

illetve azt is, hogy sok családnak jelent nagy kihívást az iskolakezdés. A szeretetszolgálat a különböző programok révén évente több tízezer gyermek sorsán igyekszik segíteni.

Szabó Márk végül elmondta: céljuk, hogy minél többeknek segítséget tudjanak nyújtani, ehhez azonban még több forrásra és felajánlásra van szükségük, ezért a jövőben is szerveznek társadalmi kampányokat, hogy minél több embert bevonjanak az adománygyűjtésekbe.

A segélyszervezet a kampány hatékonyságának érdekében megújult külsővel honlapot indított. A www.sulidoboz.hu oldalon online módon, egy-egy tanévkezdéshez szükséges csomag megvásárlásával támogathatók a rászoruló kisiskolások. Könnyen összeállítható a sulidoboz: ehhez csupán ki kell választani, hogy milyen összegben, alsós vagy felsős lánynak, fiúnak szánja az adományozó az ajándékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Turbulens héten vagyunk túl a tőzsdéken, a makroadatok érkezéséből arra lehetett ugyanis következtetni, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került, ezt követően a piacok azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ezt követően viszont a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat is érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Ezen a héten is sok piacmozgató eseményre lehet számítani, elég az amerikai inflációs adatra gondolni - a mai nap azonban viszonylag csendes mederben csorog, az irányadó európai és amerikai indexek felemásan teljesítettek, mérsékelt elmozdulásokkal. Vannak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×