eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
Nyitókép: Unsplash.com

Veszélyes közelségbe merészkedett a medvecsalád – videó

Az állatokat feltehetően már hetekkel ezelőtt is látták Miskolc mellett, Jávorkút környéken.

Egy Facebookra feltöltött videón látható, ahogy egy kifejlett medve és három medvebocs sétál a szalagkorlát mögött – a készítő szerint a Nógrád vármegyei Cered határában.

A Magyar Országos Medve Figyelő szerint egy medvét és három kicsinyét a Miskolc melletti Jávorkúton, mintegy 42 kilométerre Ceredtől látták. Bár egyelőre nem igazolták, hogy a két észlelés során ugyanazokat az állatokat figyelték meg, a medvefigyelők és a hatóságok, valamint a lakosok és vadászok is tudnak róla. A Medve Figyelő szerint ugyanazon medvékről van szó, akik csupán elindultak hazafelé.

A hvg.hu kiemeli: a medve alapvetően kerüli az emberrel való találkozást, könnyebben megfigyelhető azonban, ha autóban ülünk, akkor ugyanis nem ijednek meg, miként ez látható a mostani videóban is.

Címlapról ajánljuk
Az elmúlt évtizedek legolcsóbb olimpiája – új alapokra helyezték a rendezést a franciák

Az elmúlt évtizedek legolcsóbb olimpiája – új alapokra helyezték a rendezést a franciák

Párizs költséghatékony és a korábbi ötkarikás játékoknál fenntarthatóbb olimpiarendezést ígért, és úgy tűnik, ez meg is valósul. A szervezés elsősorban a helyi termékekre és szolgáltatásokra épül, így a francia kis- és közepes vállalkozások is jól járnak – mondta az InfoRádióban Horváth Sebestyén, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány junior kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×