eur:
396.26
usd:
367.44
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
fotó: obuda.hu
Nyitókép: obuda.hu

Letartóztatásban marad az óbudai szocialista alpolgármester

Három hónappal meghosszabbították Czeglédy Gergő és egy önkormányzati cégvezető letartóztatását az önkormányzatot érint korrupciós ügyben.

Börtönben marad Czeglédy Gergő, Óbuda MSZP-s alpolgármestere, valamint az az önkormányzati cégvezető is, akit még júniusban tartóztattak le az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós üggyel összefüggésben – értesült a 24.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tájékoztatása szerint a két gyanúsított letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság három hónappal, 2024. október 20-ig hosszabbította meg. Az eljárásban továbbra is tíz gyanúsított van. Az alpolgármestert minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével, az önkormányzati cégvezetőt pedig ezen bűncselekmény bűnsegédként történő elkövetésével gyanúsítják.

Az ügyészség korábban több helyszínen, köztük a III. kerületi önkormányzat épületében is kutatást és lefoglalást végzett. A gyanú szerint egy férfi – két, reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében.

A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A cégek a színlelt szerződésekben írt szolgáltatást a valóságban nem teljesítették, azzal kapcsolatban nem végeztek semmilyen tevékenységet, az már a szerződések megkötésekor sem állt a felek szándékában.

Címlapról ajánljuk
Megvan az első! - Kós Hubert olimpiai bajnok 200 méter háton

Megvan az első! - Kós Hubert olimpiai bajnok 200 méter háton

A szám tavalyi világbajnokának esélyeit óvatosan kezelte a nyilvánosság és a szakma is, de nem kellett félteni a már Amerikában edző 21 éves magyar egyetemistát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×