eur:
395.72
usd:
365.3
bux:
73997.48
2024. július 31. szerda Oszkár
Urna az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a főváros a VII. kerületi Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Most emeltek csak vádat egy 2022-es választási csalás ügyében

Az elkövető hamis ajánlásokat használt az országgyűlési választáson.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és pénzbüntetés kiszabását indítványozza egy nő ellen, aki a 2022-es országgyűlési választásokon úgy indult jelöltként, hogy ehhez hamis ajánlásokat használt fel.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a nő a 2022. április 3-án tartott országgyűlési választáson egy budapesti választókerületben kívánt indulni, amihez 2022 februárjában átvette a nevére kiállított ajánlóíveket, amelyeken az induláshoz szükséges, legalább 500 érvényes ajánlást kellett összegyűjtenie.

A vádlott határidőben leadta a kitöltött ajánlóíveket és annak érdekében, hogy a választási bizottság az ajánlásokat érvényesnek fogadja el - és ezáltal jelöltté válhasson - aláírásával igazolta, hogy az íveken szereplő ajánlásokat személyesen ő gyűjtötte, és a felsorolt személyek ajánlása valós.

A választási bizottság az ajánlások alapján nyilvántartásba is vette, utólag azonban kiderült, hogy 30 aláírás nem a névtulajdonosoktól származik; a hamis ajánlások nélkül a vádlott nem rendelkezett volna a jelöltséghez szükséges 500 darab érvényes ajánlással.

A Fővárosi Főügyészség a nőt hamis adatok feltüntetésével elkövetett választás rendje elleni bűntettel vádolja, és azt indítványozza, hogy vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Őrület, ami a lakossági hiteleknél folyik, már dagadnak a bankszámlák is

Őrület, ami a lakossági hiteleknél folyik, már dagadnak a bankszámlák is

A magyar gazdaság gyengélkedése ellenére egyértelmű növekedési pályára állt a bankszektor az idei első félévben: a lakossági és a vállalati hitelállomány egyaránt évi 6 százalékos, a betétállomány 10 százalék körüli növekedést mutatott. A köztes szinten megrekedő kamatlábak ellenére különösen kirobbanó formában van az új hitelezés a lakosság esetében: személyi kölcsönből még soha, lakáshitelből pedig csak 2022 első félévében vettünk fel többet az ideinél.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×