eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash

„Harcba” indul az oltástagadók ellen az orvosi kamara

Egyre több bírósági eljárást kezdeményeznek olyan orvosok ellen, akik nem adnak mentességet a kötelező oltások alól a konteó-hívő szülők kérésére. Most nekik nyújt segítséget a Magyar Orvosi Kamara.

Jogi képviseletet biztosít azoknak az orvosoknak a Magyar Orvosi Kamara, akikkel szemben a kötelező gyermekkori védőoltások beadása miatt bírósági eljárást kezdeményeztek oltástagadó, összeesküvés-hívő magánszemélyek - adta hírül Facebook-posztjában a szervezet.

A Kamara felhívja rá a figyelmet, hogy nem csupán az internetes összeesküvés-elméletekben hívő, szándékosan félrevezető elméletekkel felvértezett magánszemélyekkel van gond, ugyanis ezeket az embereket gyakran valamilyen áltudományos csoportosulás hálózza be. Mint írják,

nem új jelenség, hogy a kötelező védőoltások ellen néhányan kikelnek, de egyre komolyabb mértékben harapódzik el a dolog.

Komoly lendületet pedig néhány éve kapott újra az az összeesküvés-elmélet, hogy a védőoltások később számos más betegséget okoznak, amikor a koronavírus miatt ismét előtérbe került a tömeges oltás szükségessége.

A Magyar Orvosi Kamara kiemeli: a védőoltások szükségességének tagadása nem csak a felnőtteket érinti, de kimondottan veszélyes jelenség, amely ha tovább terjed, akkor a gyerekek lesznek súlyos veszélyben.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×