eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Magyar Péter: új helyzet van a politikatörténetben

Figyelmeztette támogatóit a közelgő viharra a Tisza Párt EP-listavezetője, aki azt ígérte még az eredmények ismerete nélkül, hogy kétéves programírási időszak kezdődik.

Magyar Péter este 11-kor néhány szóra kiállt a Tisza Párt szimpatizánsai elé. Megköszönte mindazoknak, akik szavazni mentek, külön azoknak, akik külföldön nagyobb áldozatot vállaltak azért, hogy szavazni tudjanak.

Szerinte ezen a napon egy korszak lezárult, "ugyan még nem tudjuk az eredményeket, de egy biztos, hogy a NER-nek vége van, amely kiírta ezt a választást. Új helyzet lesz a politikatörténetben, belsős infó, hogy elég nagy pánik van a Fideszben. Bármi is lesz a választás eredménye, olyan közösséget építünk fel, amely valós alternatívát kínál az embereknek. A munkát is bele fogjuk tenni, a programot is össze fogjuk állítani, és le fogjuk győzni a NER-t és Orbán Viktort, legkésőbb 2026 tavaszán" – mondta Magyar Péter.

Ezt követően a kampányban részt vett önkéntesekre terelte a szót, akinek nem győzött hálát adni, ehhez képest a Fidesz "janicsárhadsereggel" vett részt a kampányban, erre költik a "milliárdokat és tízmilliárdokat", nem az egészségügyre vagy az oktatásra.

"Mi itt, ma este meg fogjuk azt látni, hogy az emberek nem félnek" – mondta még. "Százezreket és milliókat nem lehet fenyegetni."

Magyar Péter a közelgő viharra is figyelmeztette az egybegyűlteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×