eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verőcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megszólalt a verőcei hajóbaleset túlélője: halálfélelme volt a motorcsónakban

A Magyarországon élő olasz férfi egyedüliként élte túl a balesetet. Elmondása szerint eleinte élvezték a motorcsónakkal cikázást, azonban a vezető nem hallgatott az utasaira, mikor kérték, hogy hagyja abba.

A május 18-án, szombaton éjjel Verőcénél történt tragédiában heten haltak meg, az utolsó áldozatot hétfőn emelték ki a Dunából.

A tragédiának egyetlen túlélője van, aki a motorcsónakon utazott, egy Magyarországon élő olasz férfi, aki nem sokkal a balesetet megelőzően ismerte meg az motorcsónak utasait, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra - írja az Index. Az RTL információi szerint a férfi a motorcsónak hátsó részében állt, amikor az ütközés történt. Arc- és kulcscsonttörést szenvedett, de sikerült élve kievickélnie a partra.

A férfit már kiengedték a kórházból, és azóta a rendőrök is kihallgatták, akiknek a csatorna értesülése szerint azt mondta:

egy darabig élvezték, hogy cikáznak a motorcsónakkal a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a jármű vezetőjét, hogy lassítson, nem tette meg.

Az olasz férfi elárulta, hogy neki is halálfélelme volt.

A szállodahajó 64 éves kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet.

Csobay Balázs, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokhelyettese a csatornának azt nyilatkozta, hogy mindkét vezető felelőssége, hogy a szabályokat betartva, lehetőleg a másikat segítve közlekedjen. Az utasok biztonságáért is a hajóvezető felel, így a mentőmellények felvételéért és a biztonsági eszközök alkalmazásáért.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×