eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A megújult Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre plébániatemplom az újbudai Feneketlen-tónál. A tavon vízforgató berendezés és szökőkút működik a vízminőség romlásának megakadályozásáért és a látvány szépségének érdekében.   MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Már megtekinthetők a Feneketlen-tó környékének fejlesztési tervei

A koncepció szerint erősítenék a város és a víz kapcsolatát új stégek és sétányok kialakításával.

Bemutatta a fővárosi önkormányzat a Feneketlen-tavi közpark felújításának koncepcióterveit - írja az Építészfórum nyomán a Portfolio. A terveket a XI. kerületi önkormányzat megrendelésére az S73 Tájépítész Tervező Iroda Kft. készítette el.

A véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok is láthatók, de kialakíthatnak új parkolókat is. A központi elem a város és a víz kapcsolatának erősítése:

a már meglévő, víz fölé nyúló stéghez hasonló két további szerkezetet építenének, amikhez sétányok vezetnének a park külső részeitől.

Az északkeleti oldalon egy, a partvonal mentén hosszanti irányban futó stég is szerepel a tervek között.

A tervezők az 1958 és 1960 között, Mőcsényi Mihály tervei alapján megvalósított Ifjúsági park fennmaradt elemeit is megőriznék és a tóra néző pihenőteraszokat is megtartanák. A szabadtéri színpad épületét megújítanák, a leromlott melléképületeket viszont elbontanák.

A terv részeként hosszútávú fásítási stratégiát alakítanának ki és a park biodiverzitását is növelnék. Emellett szó van új parkolók telepítéséről is: az első változat szerint 9+36, a második szerint 56 parkolóhelyet építenének, a harmadik verzióban viszont nem szerepel parkoló.

Mint írják, több ütemben zajlana a megvalósítás, első lépésként a játszóteret újítanák fel 2024 nyarán. Ennek véglegesített kiviteli terveit február 21-én tették közzé. A Villányi út felőli pihenőparki rész felújítására 2024 második felében kerül majd sor.

A terveket a projekt hivatalos oldalán lehet véleményezni április 30-ig.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×