eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Road closed with arrow sings in the city
Nyitókép: majorosl/Getty Images

Feje tetejére áll Budapest közlekedése, de van „kiút”

Több közlekedési változásra, lezárásra kell számítani március 22-én, pénteken délután a Puskás Aréna környékén a Magyarország-Törökország válogatott labdarúgó-mérkőzés miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, 17.40-től lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a nézők a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

A BKK elsősorban a megszokottnál gyakrabban induló kötöttpályás közlekedési eszközök (az M2-es és az M4-es metró, az 1-es villamos) és a Mol Bubi közbringarendszer igénybevételét javasolja. Gyalog a stadion nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól (a Verseny utcán át) is megközelíthető.

Tudatták azt is, hogy a 7E autóbusz a mérkőzés után is közlekedik, és a Thököly úton minden buszjárat megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia út / Thököly út csomópontnál.

A közlemény szerint további változás, hogy 17.40-től a 30-as autóbusz mindkét irányba a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót; a Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig jár a 79-es trolibusz vonalán. A 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál - a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet rá felszállni; a Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra pedig a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×