eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság/Facebook

Árvízvédelmi készültség – ezeken a helyeken van most gond

Árvízvédelmi készültség van érvényben a Tiszán, a Bodrogon, a Taktán és a Sajó torkolati szakaszán az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság működési területén – közölte a Facebook-oldalán a szervezet.

Az igazgatóság munkatársai mintegy 334 kilométeren látnak el nappali figyelő- és őrszolgálatot első- és másodfokú árvízvédelmi készültség keretében. A szervezet működési területén a vízmozgás legnagyobb részt apadó vagy stagnáló, gyenge áradás már csak a Tisza Tiszapalkonya alatti szakaszán jellemző.

Tokaj térségében a folyó vasárnap reggel óta apad, a Tiszalöki Vízlépcsőnél tegnap délután tetőzött az árhullám. Tiszakeszi térségében még tart a gyenge áradás, de napközben megkezdődik a vízállások stagnálása, Tiszabercelnél pedig hétfőn készültségi szint alá süllyednek a vízállások – írták.

A Bodrog teljes hosszában lassú ütemben apad, az apadás gyorsulása a Tisza Tokajnál tapasztalható ütemesebb apadása után várható, melyre keddtől lehet számítani. A hét végére, jövő hét elejére a folyó teljes hazai szakaszán első fok alatti vízszintek valószínűek.

A Sajó jelentős részén apadás tapasztalható, egyedül Kesznyéten térségében és a folyó torkolathoz közeli szakaszán stagnálnak a vízszintek, míg a Taktán a hétfő reggeli vízállás tetőzés közeli állapotnak tekinthető. A kesznyéteni árvízkapu Takta felőli oldalán lassú emelkedés tapasztalható, a kapu nyitására csütörtökön vagy pénteken lehet számítani.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×