eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: MÁV-csoport/Facebook

A MÁV elégedett az új bérletrendszerrel

A minisztérium és a főpolgármesteri hivatal megállapodásának köszönhetően egy sokkal egyszerűbb, utasbarát bérletrendszer jön létre – mondta Hegyi Zsolt, a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

"Volt korábban a főváros és az állam között több szerződés és egy bonyolult rendszer, amiben a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásáról és az ottani bérletekről állapodtak meg a felek, ezt valóban egy sokkal egyszerűbb és sokkal átláthatóbb rendszer fogja felváltani március elsejétől. Március elseje után a Pest vármegyebérletekkel és az országbérletekkel nemcsak a vonatokat, autóbuszokat és HÉV-eket lehet használni Budapest területén belül, hanem a BKK összes járművét, metrókat, villamosokat, trolibuszokat, buszokat egyaránt. A Pest vármegyebérletek ilyen értelemben egy nemzeti tarifaközösségi termékké válnak" − mondta Hegyi Zsolt az InfoRádióban.

A MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese hozzátette: akik vonatra, HÉV-re vagy Volánbuszra szállnak, azok számára nincsen változás, tehát ugyanúgy Budapest határán belül tudják használni ezeken a járatokon a Budapest-bérleteiket, de tudják használni a Pest vármegye- és országbérleteiket a budapesti végállomásig. A BKK-bérletek tekintetében nem lesz változás, aki eddig ezeket használta ezeket a járatokat, március elseje után ugyanúgy megteheti.

A kiegészítő jegyekkel kapcsolatban Hegyi Zsolt azt mondta, mindenki meg fogja találni a saját maga utazási szándékának megfelelő jegyet vagy bérletet.

A jegyek rendszere nem változik, aki egyszeri utazásra jegyet váltott, azt ugyanúgy fogja tudni megtenni ugyanott, ugyanannyiért, ugyanolyan formátumban, ahogy eddig tette.

Hozzátette: aki eddig például akár egy HÉV-re szállt föl, vagy egy volánbuszos üzemeltetésű kék számozott autóbuszra Budapest területén belül, és eddig egy BKK-vonaljegyet lyukasztott, ezt ugyanúgy meg tudja tenni. Aki pedig Budapest határán kívül utazik, számára a Pest vármegyebérlet lesz elérhető, amit ugyanúgy Budapesten belül és kívül is tudja használni korlátlanul – mondta a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×