eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, jön az autósok réme – időjárás-jelentés

A ragyogó napsütést egyre inkább ködös, párás idő váltja fel az ország több pontján is.

Időjárási helyzet Európában:

Európa legnagyobb részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, így nagy területen napos, csapadékmentes az idő.

Nyugat- és Közép-Európában csak kisebb körzetekben marad meg egész nap az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet, a Balkán-félszigeten és a Kelet-európai-síkságon ugyanakkor többfelé tartósan borult, párás az idő.

Eközben a nyugat-európai partvidék és Skandinávia északi részei felett hullámzó frontot figyelhetünk meg, de e mentén érdemi csapadék csak Norvégia egyes részein és Észak-Skandináviában fordul elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a kontinens délnyugati részein 15 fok közelében alakul, de néhol még Írországban is mértek 15 fokos csúcsértéket a hétfői nap során. Északkelet, kelet felé haladva azonban egyre hidegebb az idő.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását magasnyomás alakítja, az időjárási frontok elkerülik térségünket, de már erősödik a ködhajlam.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Helyenként csak lassan oszlanak fel a felhők, sőt egyes - főként a Dunától keletre fekvő - részeken akár egész nap is megmaradhatnak. Másutt viszont derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz.

A déli szél már a Dunántúl északi felén is megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a napos országrészekben 5 és 9, másutt 0 és +4 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×