eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Póta Péter bíró Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető büntetőperén a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás korábban tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Műbotrány a Fenyő-gyilkossági bírósági tárgyalásán, rendőrt kellett hívni

Az egyik vádlott, Portik Tamás fia a bíróra támadt a tárgyalás megkezdése előtt, ezért rendőrök vitték el, és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást ellene.

A Fővárosi Törvényszéken nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt – írja az Index.

A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi. Egy rövid szóváltást követően a tanácselnök hiába figyelmeztette, hogy menjen az útjából, Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a fiatal férfit.

Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést, majd átkísérték a kerületi kapitányságra.

A portál megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Fenyő János médiavállalkozót több mint 25 éve, 1998. február 11-én lőtték agyon a Margit utcában. Az elkövetéssel Joseph Rohácsot, a bérgyilkos megbízásával Portik Tamást vádolták meg, míg Portik felbujtójaként a Nap Tv korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás áll a törvényszék előtt.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×