eur:
394.13
usd:
366.42
bux:
71817.89
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ellenzéki kétség Zuglóban: kiszállt a Momentum

Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere jelentette be, hogy a Momentum kiszállt az ellenzéki együttműködésből, és saját jelöltet állít ellenében.

A Momentum bejelentette, hogy kiszáll az ellenzéki együttműködésből – közölte Horváth Csaba, Zugló polgármestere az ATV-ben, amikor a közelgő önkormányzati választásról és az ellenzéki kihívójáról kérdezték.

Azt is elmondta, hogy csak abban az esetben tartanak előválasztást a kerületben, ha mindenhol máshol is megtartják. Arról is beszélt, hogy minden hivatalban lévő polgármester esetében minden koalíciós párt megadta a támogatását a Momentum kivételével.

"A Momentum egyedül Zuglóban akar valamiért kivételt tenni" – jelentette ki a zuglói polgármester, szerinte azért, mert a Momentum újabban arra építi a politikáját, hogy „teljesen független az ellenzéktől, és majd ők megmutatják”. Horváth Csaba azt is hozzátette, hogy úgy látja, a Fidesz nagyon boldog attól, hogy van egy momentumos kihívója.

Rózsa András, a kerületi eddigi alpolgármestere lesz a Momentum zuglói polgármesterjelöltje a nyári önkormányzati választáson, és ezek szerint egyben kihívója az előválasztáson.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×